Mjöd eller honungsvin är samma sak.
Det drack man ju förr. En vild gissning kan vara mjöd och honungsvin.
Du kan brygga mjöd hemma och om du gör på rätt sätt kan det bli riktigt gott. Den svenska honungen är en viktig del av mjöd.
Kanske har du hört talas om mjöd och honungsvin
Nu undrar du kanske vad är mjöd och svaret är enkelt. Nu vet du att honungsvin och mjöd är samma sort. Honung och vatten blir mjöd. Mjöd är inte unikt för nordisk mytologi på något sätt.
Världen är bra liten när allt kommer omkring. Smaken kan skilja sig åt förstås.
Så kommer du igång.
Utrustningen måste vara den rätta. Du behöver till exempel ha flaskor att tappa upp innehållet.
Glöm inte vatten honung och jäst för att det ska jäsa bra. Mjöd smakar bättre om det görs lokalt. Alla tiders honungsvin!
Enklast är att använda en färdig ingredienssats från hembryggning-se. Det färdiga resultatet kan variera.
Vill du ha en mjukstart så börja med den billigaste mjödsatsen från samma webshop. Du kör igång direkt.
Det är värt att känna till. Det tar mindre plats om du häller upp i tillbringare. När du startar tilverkningen så skall allt vara förberett och skriv ner allt du gör med datum.
Vi rekommenderar att du använder blomsterhonung framför Akaciahonung. Det är ett tidskrävande arbete detta. Då kan det hjälpa att ha en slickepott som du skrapar ur honungen med så att den landar i kärlet. Släng inte halvfulla burkar.
Tempen spelar roll vid produktion av mjöd
Ha rätt typ av termometer. Runt 30 grader är lagom. Jästen dör om det blir för varmt.
Att göra mjöd tar sin tid. Köp färdiga paket så slipper du oroa dig.se pga. Processen skyndas på helt enkelt.
Att använda kapsyl till flaskan går lika bra. Mjöd Effekten blir enorm. Lagra det minst i en månad. Med tiden kan det mäta sig med vilket vin som helst.
Alla vikingar var inte råbarkade. Vin i all ära men mjöd är nog toppen ändå. Man gillar ju olika.
Sedan har du ditt alldeles egna honungsvin!